Særligt værdifulde emner kræver objektsikring

Hvad er objektsikring?
Som navnet antyder, handler objektsikring om at sikre konkrete objekter. Det er i mange tilfælde udstillede genstande på fx museer, udstillinger, virksomheder og lignende, men det kan også være særligt værdifulde genstande, der kræver et ekstra lag af sikring mod berøring, tyveri eller hærværk.

Kunstværker på museer er ikke altid mulige at sikre mekanisk ved fx fastspænding, wirelåsning eller andre fysiske anordninger, og der er derfor brug for den elektroniske objektsikring. Denne sikring sker via diskrete trådløse detektorer tilpasset hvert enkelt formål og objekt. Objektsikring er en ekstra sikringsforanstaltning, og kan sjældent stå alene. Den vil ofte være kombineret med AIA anlæg, TV-overvågning og tågesikring for maksimal beskyttelse og sikkerhed.

Objektsikring har mange fordele
Kunstværker, prototyper, juveler og samlerobjekter repræsenterer store værdier og er dertil også unikke. Værdien gør, at der skal passes ekstra godt på dem, men det, at de er unikke, gør det endnu vigtigere at sørge for ekstra sikring. Bliver et one-of-a-kind kunstværk stjålet, er det ikke sandsynligt, at det bliver returneret eller tilvejebragt igen, og det kan derfor godt betale sig at tænke objektsikring ind netop i sådanne tilfælde.

For genstande, der udstilles, er det kostbart at lave tykke glasmontrer i mange størrelser, og gæsterne elsker desuden at komme helt tæt på det udstillede. Derfor giver objektsikring god værdi for pengene.

En ekstra fordel er, at objektsikring helt og fuldt kan integreres med andre typer sikringsteknik, og det er derfor nemt og overskueligt at håndtere og betjene.

Elementerne i objektsikring
Der er to hovedelementer i objektsikring: et fysisk/mekanisk element og et elektronisk element. Mekanisk eller fysisk sikring handler om fastgørelse eller afspærring, og herunder har vi listet nogle eksempler på elektronisk objektsikring.

  • Nær-objektsikring – en slags perimetersikring, der registrerer, når nogen kommer for tæt på genstanden. Denne virtuelle barriere fungerer via infrarøde stråler, scannere, radar, vibration på hegn/afgrænsning etc.
  • Berøring/tyveri – hvis en genstand berøres, flyttes, fjernes eller påvirkes på anden måde, bliver det registreret af trykfølsomme sensorer eller magnetkontakter. En af de nyeste features er en ”flyttet-objekt” funktion, der er muliggjort via videoanalyse.
  • Ud over integration med AIA anlæg, tågesikring og TV overvågning, kan der også integreres med dørlukkere/låse og meget mere.

Vores kompetencer og erfaring med objektsikring kommer jer til gode
Arssarnerits kompetencerådgivere inden for objektsikring går i tæt dialog med jeres driftsansvarlige for at finde frem til den bedste individuelle løsning til jer. Vi fokuserer altid på at finde den bedste balance mellem funktionalitet, driftsikkerhed, budgetrammer og optimal integration.

Vil du vide mere om, hvordan Arssarnerit kan imødekomme jeres behov og udfordringer med løsninger til objektsikring, skal du endelig kontakte os på telefon 322111. Vi er klar til at rådgive dig om, hvilken løsning der passer bedst til jeres behov.