DNA-sikring med mærkning og væske

Giv dine ejendele et unikt ID med DNA-sikring
Mange virksomheder, institutioner og offentlige instanser bruger omfattende mængder IT i deres virke, og IT-udstyret er vitalt for, at alt fungerer i det daglige. Udover værdien af de fysiske computere, servere og bærbare enheder, indeholder disse kritisk information af ofte endnu højere værdi. Det er derfor af stor betydning, at det ved bortkomst og tyveri bliver fundet hurtigt og returneret til rette ejermand.

Der er også andre eksempler på genstande, der med fordel kan få deres eget unikke ID, fx kostbare kunstværker og særligt værdifulde eller unikke varer og inventar. Den tydelige DNA-mærkning har en markant præventiv effekt, og ofte lader tyve DNA-mærkede genstande være, da de er svært omsættelige i forhold til umærkede genstande.

DNA-sikring anvendes internationalt
Alle DNA ID’er er registreret i en international online-database, og der findes derfor ikke to brugere, der har samme ID. Den internationale database sikrer også hurtig og nem identifikation af ejerskab, uanset hvor i verden de stjålne eller bortkomne genstande genfindes. Retur-raten for DNA-mærkede genstande er derfor mange gange højre end for umærkede genstande.

I praksis påføres de udvalgte genstande med en DNA-væske, enten med vatpind eller som spray. Væsken indeholder et syntetisk DNA, og efter påføring kan væsken hverken vaskes eller slides af, og den kan kun ses under UV-lys. Væsken er uskadelig for både udstyret og de mennesker, der er i kontakt med den.

Supplerende forsynes genstandene med en DNA-mærkning, der har en stor præventiv effekt.

Hvad er jeres udbytte af DNA-sikring?
DNA-sikring og DNA-mærkning er en relativt billig form for sikring, især sammenholdt med den høje værdi, en hurtig opklaring og returnering har for de rette ejere.

Andre fordele er:

  • Ingen negativ indvirkning på det daglige arbejde og brug af genstandene
  • Giver tryghed
  • Nem og hurtig påføring
  • Mulighed for bedre forsikringsbetingelser
  • Findes også som system, der sprayer tyvene med DNA-væske ved adgangsveje, hvillet efterfølgende sikrer identifikation af tyvene

Vores kompetencer og erfaring med DNA-sikring kommer jer til gode
Vores kompetencerådgivere inden for DNA-sikring går i tæt dialog med jeres driftsansvarlige for at finde frem til den bedste individuelle løsning til jer. Vi fokuserer altid på at finde den bedste balance mellem funktionalitet, driftsikkerhed, budgetrammer og optimal integration.

Vil du vide mere om, hvordan Arssarnerit kan imødekomme jeres behov og udfordringer med løsninger til DNA-sikring, skal du endelig kontakte os på telefon 322111. Vi er klar til at rådgive dig om, hvilken løsning der passer bedst til jeres behov.